Projectes per seguir somiant

El dia a dia és cada cop més complexe en el moment económic que ens estan fent viure. Els mercats estan recuperant-se a nivell mundial, però no ens ho diuen. Els nostres veïns europeus ja estan sortint de la crisi. Desenes de països sudamericans, africans i asiàtics creixen a un nivell de vertigen… Però no els interessa dir-nos-ho. Per què? Ens diuen que exportem, que és fora on hi ha riquesa… Però a casa nostra només veiem indústries que tanquen, empreses que estan a punt de fer-ho, les llistes de l’atur augmentant fins a un 26%! Hem d’assumir que som els PIGS d’Europa (porcs = Portugal, Itàlia, Grècia i Spain).

Quin país és capaç de sortir d’una recessió econòmica com la que estem passant amb un percentatge d’atur tan esfareidor? Quin país se’n sortirà si els nostres joves talents han de marxar a l’estranger? Quin país millorarà si totes les polítiques de canvi recauen solsament en collar a la societat i provoquen escisions, separacions i malestar dels pobles que conformen aquest Estat en el que vivim? Podem seguir amb aquest model polític i social on està tot muntat perquè el més ‘pillo’ s’hagi i estigui aprofitant-se de tot el circ que algú ens ha muntat? Drets, drets i més drets… I les obligacions? Qui és el responsable de les obligacions?

Són moltes preguntes que segons a qui se les facis tindran una resposta o una altra. Per tant, no cal entrar-hi. És així i hem de veure les coses des d’un altra prisma.

‘Perdre partits no et fa perdre el campionat. Però les derrotes ens han de servir per aprendre i canviar, perquè el que busquem és que el nostre equip guanyi Lligues i Copes durant moltes temporades’

Ja us vaig dir que per a mi la crisi s’havia acabat en el 2011, i que ara estàvem en una etapa similar a una postguerra. I ara us explicaré què és el que estic fent per si algú vol un exemple de què fem els emprenedors i les empreses que encara tenim il·lusió de tirar endavant creant llocs de treball i riquesa a la zona geogràfica on treballem:

a) Depurar i millorar l’equip de treball amb qui estàs lluitant per sobreviure. Només els millors són capaços de sobreviure i anar endavant en aquesta aventura.

b) Rebaixar el finançament extern i reduir-lo al màxim. Com que no sabem què passarà hem d’intentar que els fons propis serveixin per tirar endavant els projectes, tot i que en major o menor mesura hem de continuar de mirar endavant amb fons de finançament externa a curt, mig o llarg termini. Les figures dels ‘bussiness angels’ estan ajudant a moltes empreses a millorar i poder seguir sumant èxits i anys de vida.

c) Controlar el que passa i rebre assesorament extern. Sí. Saber en tot moment en quin punt s’està, extraient els inputs que ens va donant la nostra empresa. Es perden molts recursos si no poses mecanismes de control en tot allò que es fa. I normalment, la visió des de dins està viciada i no és objectiva. Deixa’t analitzar i sigues capaç de canviar.

d) Contenció. Inclús retallades en tot allò que no és necessari. No pensar en com créixer, sinò en com millorar i treure màxim partit del que tens i ara fas. Menys volar coloms i tornar a aquells origens on el treball, la il·lusió i la creativitat et van portar on ara estàs.

e) Cerca l’excelència. Intentem fer tot el que fem amb el màxim nivell i intentant ser els millors en cada acció que fem i decisió que prenem.

f) Comunicació. Expliquem als demés què fem i com ho fem. Han de parlar de nosaltres i estar presents arreu. La teva marca personal, d’empresa o de producte pot ser molt bona, però si no li dius a ningú tot allò que ets i què saps fer no servirà per res.

g) Validar el model de negoci. Revisem el camí que estem seguint i marquem un full de ruta de cap on volem dirigir-nos. Canviar, prendre decisions que no ens agraden, assumir que a vegades ens hem equivocat…  són detalls que demostren que volem seguir endavant i que segurament ens portaran a l’èxit que busquem.

Amb aquestes premises la meva companyia ( www.speedgrass.com ) segueix tenint un futur a curt plaç esperançador, canviant el seu camí (Bussiness Plan) segons el nostre mercat ens demana, augmentant les nostres famílies de producte, millorant tots i cadascun dels departaments de la companyia, i el més important: tenint un equip de qualitat i compromés i que té molt clar cap on va, i que l’esforç, constància i perseverància de cada individu que el conforma es converteix en el pilar més important de les empreses d’aquest país, tot esperant que arribem al proper cicle econòmic de bonança, que arribarà. Segur que arribarà… Ara ja queda menys… jejeje

El proper febrer obrirem una nova ‘Speedgrass Store‘ a Parets del Vallès (Barcelona).  450,00 m2 del nostre més genuí concepte però amb l’afegit de dues famílies de negoci més que de ben segur ajudaran a vestir la companyia del 2014: Planta Viva i Decoració.  Hem agafat les tendències de països com Holanda, Bèlgica i Alemanya i les hem afegit amb el que fins ara els nostres clients ens han validat que fem bé.

El nou punt de venda serà la primera franquícia pura de la que disposarem. Estem ubicats paret per paret amb un Mercadona, a 20 metres d’un McDonalds, el centre disposa de 1000 places d’aparcament i aviat s’instal·laran a la mateixa zona nous operadors que també atrauran un tràfic massiu de persones del nostre target. Què més podem demanar d’una ubicació comercial?

Moltes variables que ens han fet deicidir en obrir aquesta nova botiga, que si tot va bé tindrà el seu naixement el divendres 1 de gener del 2013. Seguirem informant!

Anuncio publicitario

Un comentario en “Projectes per seguir somiant

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s